Sustainable Clothing Productions | Designed by ShirlZ

Over ShirlZ

Het verhaal achter ShirlZ

Het begon allemaal met de missie om de juiste look voor iedere gelegenheid te creëren. ShirlZ startte in 2012 met de losse kraag en manchetten en het modulair maken van kleding, zodat het verwisselbaar is en voor iedere gelegenheid de juiste look geeft. Er bleek interesse bij bedrijven en zijn begonnen met het ontwerpen van logo’s als dessin geweven in stof.

Al snel ontdekte we dat onze logostof in de kleding verwerken een succes is. De opdrachten voor representatieve bedrijfskleding, werd bedrijfskleding voor de hele organisatie, dat volledig afgestemd wordt naar de stijl van het bedrijf. We merkten dat we nog meer ons steentje konden bij dragen door duurzamere processen in te zetten voor kleding, daardoor minder afval te hoeven produceren en daarmee de wereld iets te verbeteren.

 

Drie jaar geleden zagen we een kans in de markt. Kledingproducties op eigen patroon in combinatie met geoptimaliseerd kledingmanagement en het toepassen van confectietechnologie voor grotere bedrijven. We beseften dat knelpunten in het kledingbeheer een aanzienlijke kostenpost is voor veel bedrijven. Dit inzicht zette ons aan tot actie. We begonnen met het in kaart brengen van die knelpunten en verrassend vaak vonden we oplossingen binnen onze ontwerpen.

Shirley Leinenga

Ons geheim!

Drie jaar geleden zagen we een kans in de markt – het maken van kledingproducties op eigen patroon in combinatie met geoptimaliseerd kledingmanagement en confectietechnologie voor grotere bedrijven. We beseften dat knelpunten in het kledingbeheer een aanzienlijke kostenpost waren voor veel bedrijven. Dit inzicht zette ons aan tot actie. We begonnen met het in kaart brengen van die knelpunten en verrassend vaak vonden we oplossingen binnen onze ontwerpen.

Ons geheim? We combineren niet alleen uitstraling en herkenbaarheid, maar ook het belangrijkste aspect – goed zittende kleding – in een compleet servicepakket voor de klant, aangevuld met kledingbeheer. Dit stelde ons in staat om zelf hoogwaardige kleding te produceren, passend bij de behoeften van elke klant, van goede Essentials tot een Private Label.

Binnen verschillende sectoren, waar hoge eisen gelden en veel wisselingen in personeel voorkomen, worden regulier aangekochte (werk)kleding vaak niet optimaal benut. Maar daar hebben wij verandering in gebracht. Onze slimme verstelsystemen in de ontwerpen maken het mogelijk om de kleding aan te passen aan nieuwe werknemers. Bovendien kijken we naar het hele kledingproces en ontwerpen we oplossingen om kosten te besparen en hergebruik te bevorderen.

 

Ons succes!

Duurzaamheid is een belangrijk aspect van onze bedrijfsfilosofie. We zetten in op hergebruik van kleding door het gebruik van naam labels en verstelbare lengtes en breedtes in onze patronen. Ook letten we op het gebruik van materialen die langer meegaan en gemakkelijk recyclebaar zijn. Hiermee verminderen we de hoeveelheid afval en dragen we bij aan een schonere toekomst in de maritieme sector.

Ons succes zou echter niet mogelijk zijn geweest zonder ons geweldige team. Ons kleine maar uiterst vakbekwame team bestaat uit experts in verschillende disciplines. Met onze brede expertise, veelzijdigheid en gedeelde passie voor innovatie zijn we de uitdagingen van de industrie tegemoet getreden.

Bij ShirlZ werken we samen, discussiëren we, experimenteren we en streven we naar perfectie. Nieuwe ideeën worden grondig onderzocht en getest, en we werken hard aan het updaten van onze mogelijkheden om te voldoen aan de steeds veranderende behoeften van onze klanten. Onze unieke werkwijze helpt ons om steeds weer een perfect eindresultaat te bereiken.

Benieuwd of ShirlZ iets voor u kan beteken, plan dan nu een afspraak in.