De juiste outfits in je koffer op zakenreis!

de juiste outfits op zakenreisDe juiste outfits voor een zakenreis: ZO pak je jouw koffer

Of je nu een doorgewinterde zakenreizigster bent of een gat in de lucht springt omdat je voor het eerst mag.. een koffer pakken met de juiste outfits voor een zakenreis is nét even anders dan je heerlijke zonvakantie van 2 weken.
Hoe maak je de balans tussen zakelijk en casual?
Hoe zorg je ervoor dat je lekker ‘light’ kunt reizen en toch alles bij je hebt wat nodig is?
We geven je wat praktische tips om jouw travelbag zo slim mogelijk te vullen voor je zakenreis. En heb je aanvullingen, laat het ze ons vooral weten!

1. Kijk naar je schema
Hoe lang je op reis gaat is vanzelfsprekend van groot effect op je kofferinhoud. Daarnaast is het goed om zoveel mogelijk te weten over hoe de planning er uit gaat zien:
• Is er ruimte voor vrije tijd waarin je zelfstandig er op uit gaat of de lokale kroegen gaat bezoeken?
• Zijn er ‘semi-ontspannen’ aangelegenheden waarbij je niet concreet aan het werk bent, maar wel met partners of klanten gaat dineren?
• Zijn er momenten waar je echt (fysiek) actief aan de slag moet of bijvoorbeeld bouwlocaties moet bezoeken?
• Bepaal hoe intensief je dagen worden. Urenlange vergaderingen in hete ruimtes kan zo zijn effect hebben op je outfit. Dan is de wetenschap dat je voldoende frisse kleding bij je hebt, wel zo lekker.

De invulling van je reis is dus voor een groot deel bepalend voor de inhoud van je koffer. Dat lijkt erg logisch misschien, maar je zult niet de eerste zijn die erachter komt dat ze niet echt was ingesteld op modderige bouwlocaties…

Je reisschema versus je kofferinhoud
Hoewel we niet alles vooraf weten en er altijd genoeg variabelen zijn die van invloed zijn, kunnen we je wel wat steltips geven:
• Zorg voor voldoende schone (frisse) zakelijke outfits.
Denk hierbij aan een goede zakelijke blouse (liefst met een fantastische pasvorm, zodat je je nog steeds écht vrouw voelt) en een goed zittende pantalon of rok.
Bedenk hoeveel varianten je wilt gebruiken of nodig hebt en tel uit.
• Neem altijd een voldoende representatieve, maar toch ontspannen outfits mee.
Wanneer zich verrassingen voor doen (plotselinge leuke ideeën van het team, of toch even een afzakkertje in de bar) kun je met dergelijke outfits eigenlijk de plank niet mis slaan.
Combineer je body blouse met een fijne jeans en een ander paar schoenen.
• Houd rekening met je schoenkeuze! Lange wandelingen of specifieke locatiebezoeken kunnen een hel zijn op je pumps met hoge hakken. Dus houd ook rekening met momenten die niet aan een tafel of op een kantoor plaats vinden!
• Vergeet de basics niet (ondergoed, make-up, toiletspullen, you know; the works)
• Onthoud dat kleine aanpassingen de juiste outfits een echte twist kunnen geven: andere schoenen, een colbert versus een casual vest of mooie sieraden bepalen veel.

2. Maak echt de balans tussen casual en zakelijk
Hoewel we vaak geneigd zijn om ons als vrouw op zakenreis bijna krampachtig zakelijk en representatief te kleden, is het laten zien van je ontspannen ‘non-office’ kant ook heel belangrijk én waardevol in de contacten die je legt.
Geloof het of niet, maar elke zakenpartner, klant of collega vindt het prettig om te weten dat er onder dat zakelijke pak ook een echt mens zit.
Laat me alleen meteen duidelijk zijn: Die non-office kant laten zien wil NIET zeggen dat je met je joggingbroek aan de bar gaat zitten!
Kies je casual kleding dus slim: Je bent nog steeds een representatieve professional, maar wél eentje die ook op een ontspannen manier een menselijke interactie kan aangaan!

3. Niet teveel meenemen
Het voelt voor sommige vrouwen als vloeken in de kerk, maar écht.. te veel meenemen is niet slim. Allereerst is er bijna niets zo patroonbevestigend als een zakentrip met collega’s waarbij de dames met overvolle tassen of koffers aan komen.
Buiten dat (want hoewel we echt pleiten voor slimme keuzes, is er ook nog zoiets als “niet bang zijn om jezelf te zijn”. Als daar een overvolle koffer bij hoort, so be it) zijn er meer redenen.
Vooral vanuit een praktisch oogpunt is die zware koffer geen handige zet. Zwetend sjouwen met tassen en koffers, proppen in taxi’s, trappen op en af… enfin, je snapt me.

Dé oplossing voor variatie zonder over-packing:
ShirlZ zou ShirlZ niet zijn als ze hier natuurlijk niet allang over heeft nagedacht. Uit onze praktijk weten we dat het soms écht lastig kan zijn om elke dag in een nieuwe outfit te verschijnen zonder met eindeloze koffers te moeten slepen.
Met onze ShirlZ collectie maak je van elke basis blouse (of dit nu een gewone of een body blouse is) of jurk in een handomdraai, bijna letterlijk, een geheel nieuwe outfit.
Wissel en varieer met je kraag en manchetten, pas je stijl aan of draag de blouse alleen als basis. De opties zijn eindeloos.
En.. al een beetje benieuwd? Bekijk dan onze collectie met zakelijke items! www.shirlz.nl

Oh en heb je nog meer goede tips… laat ze ons weten in een reactie hieronder!

Share this Post!

About the Author : Shirley

1 Comment

  1. Tine Goedhart 5 februari 2017 at 11:21 - Reply

    Werkelijk ALTIJD een knap zwempak met bijpassend omslagdoekje mee.
    En: het deel boven de tafel is echt belangrijker dan eronder, plus dat plaveisel in de hele wereld beroerder is dan in NL, dus kalm aan met hakken. Dat is voor lange dagen gewoon fijn en net zo stylish

Leave a Comment

Your email address will not be published.

*

code

Schrijf je in voor onze FashionFlitz.

Vul je e-mailadres in en klik op inschrijven.

Inschrijven!